Reiniging & inspectie

U krijgt bij Grean Consult een totaalpakket, gaande van de reiniging van het stelsel tot de eigenlijke inspectie en verder. Grean Consult is vooreerst specialist in camera-inspectie. Met behulp van een rijdende camera krijgt u inzicht in uw leidingstelsel.

Door een combinatie van de schuifcamera en de robot ziet u in onze verslaggeving de huidige toestand van uw stelsel gaande van een diameter 50 mm tot en met diameter 2000 mm.

Van de inspecties wordt een uitgebreid verslag, aangevuld met beeldmateriaal opgemaakt, alles volgens de norm NBN EN 13508-2. Onze inspecteurs zijn dan ook erkend door VLARIO.

Een EX1 gekeurde (explosievrije) robot voert de inspecties uit. Deze installatie heeft als voordeel dat ze eveneens kan worden ingezet in een leiding waar een verhoogde concentratie van explosieve gassen aanwezig is.

Wij hebben verschillende robots en wieltypes voor de verschillende diameters. De camerakop op deze robots is beweegbaar zodoende een volledig beeld te krijgen van de ge├»nspecteerde leiding. Voorts beschikken we ook over duwcamera’s voor kleinere diameters. Onze Quickview camera is ook een mooie aanvulling en kan louter vanuit de put in leidingen scherpstellen door een performante zoomfunctie.